Recept na fantastický šalát - Slonie žrádlo: Jeho chuť ťa dostane!

Som si istá, že mnohým už z Vianoc dávno vytrávilo, a preto by nemali problém s ďalším šalátom. Dnes vám preto prinášame recept na šalát so zaujímavým názvom – Slonie žrádlo. Môžete si ho urobiť kedykoľvek, keď dostanete chuť na poriadne „žrádlo“.

Prečo práve slonie a prečo žrádlo? Nuž, najskôr preto, že keď už sa rozhodnete ho urobiť, jedna dávka vám asi stačiť nebude a nakoniec ho urobíte ako pre stádo slonov. A žrádlo asi preto, lebo keď sa doň pustíte, neprestanete, kým na tanieri nič nezostane. Uvedené množstvo je určené, keď šalát budete chcieť urobiť len na skúšku, ako uvidíte na fotkách, robili sme ho oveľa viac. Tak sa poďte do toho pustiť!

Odporúčame prečítať: Raňajkový tip: Sýte vajíčkové muffiny so slaninou a syrom

Budeme potrebovať:

  • 4 zemiaky
  • 40 dkg diétnej salámy alebo šunky
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 3 zavarené uhorky
  • 2 vajíčka

Na dresing:

  • 1 konzervu rajčinového pretlaku (115 g)
  • 1 PL octu
  • 2 PL kečupu
  • 2 PL horčice
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 2 ČL cukru
  • 1 malú majonézu
šalát slonie žrádlo

Zdroj: Barbora Vizváryová

Postup:

1. Najprv si pripravíme dresing. Všetky ingrediencie okrem majonézy zmiešame, dáme do hrnca a necháme pri občasnom miešaní zovrieť. Po vychladnutí do tejto zmesi primiešame majonézu. Dresing je hotový, prípadne ho môžeme ešte dochutiť.

2. Uvaríme zemiaky v šupke, necháme úplne vychladnúť, potom ich ošúpeme. Vajíčka uvaríme natvrdo, potom ošúpeme a pokrájame na malé kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno alebo postrúhame. Salámu (šunku) pokrájame na malé slížiky a na koniec pokrájame aj zavarené uhorky.

3. Zemiaky „prelisujeme“ na hranolčeky, tak ako sa robí klasický zemiakový šalát. Pridáme k nim všetky ostatné suroviny, premiešame a na záver pridáme dresing. Ešte raz všetko dobre premiešame, otestujeme a môžeme ešte dochutiť. Šalát skladujeme v chladničke a podávame ho buď samotný alebo s pečivom, prípade ak k mäsu. Je to na vás.

slonie žrádlo

Zdroj: Barbora Vizváryová

Šalát s vtipným názvom Slonie žrádlo máme hotový. Verím, že vám bude chutiť a pripravíte si ho pri najbližšej príležitosti. Je vhodný napríklad aj na Silvestra, ale keďže to už máme za sebou, môžete si recept aspoň odložiť na budúci rok. Alebo si ho pripraviť len tak.

Prajem vám dobrú chuť!

9 komentárov
tofica

tofica

06.01.2017 13:20

Mňaaaaam , určite vyskúšam ..

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

06.01.2017 23:26

musím vyskušat

Vaše meno:

Jana Mariaková

Jana Mariaková

14.01.2017 19:26

už som ho robila, je fakt super

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

22.01.2017 13:04

Mňam :)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

13.02.2017 20:48

Tiež ho robievam je mňam

Vaše meno:

Darina Božiková

Darina Božiková

02.01.2018 11:55

tiež ho robíme.skúste si doma urobiť majonézu bez vajíčok.dáme si cca 1/2deci mlieka namiesto žĺtkov a postupujeme rovnako ako pri klasickej majonéze,t.j. prišľahávame olej do úplného zhustnutia.potom len prichutíme.

Vaše meno:

Jana Čipková

Jana Čipková

07.01.2018 18:19

Robievam, ale bez paradajkového pretlaku.

Vaše meno:

Zuzana Szocsova

Zuzana Szocsova

02.12.2018 11:03

uzasny recept, dnes nie lebo uz je navarene, ale zajtra alebo pozajtra urcite urobim :)

Vaše meno:

Mária Slováková

Mária Slováková

23.01.2023 07:44

My si ho robievame často, aj ked bez toho rajčinového pretlaku. Vyskúšam to urobiť aj na tento spôsob.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE