Bábovka patrí medzi najtradičnejšie koláče, ktoré si môžete dať ako dezert ku káve a rovnako dobre bude chutiť aj na druhý deň k raňajkám.
Dobrá bábovka by mala byť šťavnatá a mala by sa dať jednoducho vyklopiť z formy. Tento recept na jablkovú bábovku z knihy Nebe v hubě 2 od Zděnka Trošky spĺňa oba predchádzajúce body a preto vám prinášame recept na túto chutnú maškrtu.
Recept:
- 20 dkg kryštálového cukru
- 20 dkg polohrubej múky
- 20 dkg rozpustenej Hery
- 3 vajcia
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžica mletej škorice
- 4 jablká nasekané na drobné kocky
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)
Postup je veľmi jednoduchý. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Všetky suroviny spolu zmiešame, vylejeme do formy na bábovku a dáme piecť na 45 minút približne pri 180 stupňoch do rúry. Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Zdroj foto: www.luci.sk