Mnohé z vás poznajú uhorku len ako zeleninu, ktorá je ideálna napríklad do šalátov. Uhorku môžeme označiť ako superjedlo. Je vhodná nielen do kuchyne, ale aj pre našu pokožku. Tento ,,zázrak" obsahuje 90% vody s obsahom živín, ako je napríklad vitamín C a kyselina kávová, ktorá pomáha pokožku upokojiť, hydratovať, a znižuje aj podráždenie a opuch. V dnešnom článku vám prinášame zopár užitočných využití uhorky.
1. Pomáha pri spálení pokožky
Ak strávite príliš dlhú dobu na slnku a vaša pokožka sa spáli, položte plátky uhorky na kritickú oblasť a urýchlite tak proces hojenia. Uhorka má totiž chladiace účinky a upokojí pokožku.
2. Zbavte sa celulitídy
Celulitída je spôsobená ukladaním tuku, najčastejšie na stehnách, zadku či ramenách. Poznáme recept, ktorý vám pomôže zjemniť jej príznaky. Zmiešajte uhorku, ktorá bude rozmixovaná ako džús s jednou polievkou lyžicou medu. Zmes aplikujte na postihnuté oblasti - pomôže to spevniť kolagén v koži. Táto zmes je vhodná aj na vrásky a ich zjemnenie.
Odporúčame prečítať: Káva ako ju nepoznáme - 7 spôsobov jej využitia pre krásu
3. Rozjasní farbu pleti
Ak zmiešate uhorku s čerstvou limetkou, môžete ju aplikovať ako pleťovú masku. Tá zanechá vašu pokožku žiariacu. Uhorka navyše pomáha taktiež znížiť rozdiely v pigmentácii.
4. Odstráni tmavé kruhy
Umiestnite dva plátky uhorky na obe oči a nechajte pôsobiť 10 až 20 minút. Antioxidanty a oxid kremičitý pomáhajú osviežiť kožu.
5. Uzatvorí póry
Uhorku môžete zmiešať s ružovou vodou, medom alebo ideálne s pár kvapkami citrónovej šťavy. Zmes naneste na celú tvár. Nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite teplou vodou. To okamžite stiahne póry.
Odporúčame prečítať: Ako zabezpečiť dlhotrvajúci make-up aj na mastnej pleti
6. Pehy
Nastrúhaná uhorka nanášaná na tvár tam, kde máte pehy, pomôže tieto drobnosti zjemniť.
Nezabudnite na správny výber a uskladnenie uhorky
- vždy sa uistite, že uhorka, ktorú si chcete kúpiť je čerstvá
- vyhnite sa uhorkám, ktoré sú žltej farby, nevhodné sú aj tie, ktoré majú na sebe škvrny a rezy
- pred konzumáciou opláchnite neošúpanú uhorku v slanej vode - odstránia sa tak škodlivé chemikálie
- uhorky je potrebné skonzumovať do 2-3 dní od nákupu
Odporúčame prečítať: Ako si doma vyrobiť kvalitnú čokoládu
Odporúčame prečítať: Spoznajte PIN-UP style! A možno sa zamilujete aj vy
www.thinkstockphotos.com