Hľadáte inšpiráciu čo nové si pripraviť na obed, či večeru? Mám pre vás úžasný tip, ktorý určite stojí za vyskúšanie. Reč je o veľmi jednoduchom jedle urobenom z bežne dostupných surovín, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, keď dostanete chuť na ľahké a zdravé jedlo. Tieto perfektné falafely zo sladkých zemiakov som robila pred niekoľkými dňami a určite si ich urobím opäť znova aj počas víkendu :)
Ja som ich skombinovala s čiernou ryžou, ktorú som teraz vyskúšala po prvýkrát a bola som fakt milo prekvapená jej špecifickou chuťou, ktorá je úplne odlišná od klasickej bielej ryže. Nad jej kúpou som už premýšľala dlhšie a veľmi sa teším, že som si ju napokon kúpila. Ak ste doteraz taktiež o jej kúpe váhali alebo ste ešte o čiernej ryži nepočuli, určite si ju neváhajte zaobstarať a spestrite si tak jedálniček o novú, veľmi zaujímavú surovinu :)
Odporúčame vyskúšať: Recept na: Čokoládovo-čerešňoný koláč
Na 7 väčších falafel potrebujeme:
- 1/2 sladkého zemiaku v surovom stave (250gr)
- 1 šálka uvareného cíceru
- 3PL jemných ovsených vločiek
- 1 strúčik cesnaku
- 1 mladá cibuľka
- 2čl horčice
- 2čl extra panenského olivového oleja
- štipka himaláskej soli
- štipka čierneho korenia
- na posypanie: čierny sezam (voliteľné)
Odporúčame vyskúšať: Domáci kváskový chlieb so slnečnicovými semiačkami
Postup prípravy:
Uvarený sladký zemiak vložíte do mixéra spolu s uvareným cícerom, strúčikom cesnaku, mladou cibuľkou a olivovým olejom. Všetko spolu dôkladne rozmixujete na hladkú zmes, ktorú potom premiestnite do misky, do ktorej zamiešate horčicu. K zmesi prisypete štipku himalájskej soli a čierneho korenia podľa uváženia a nakoniec aj ovsené vločky, ktoré zmes krásne zahustia. Všetko spolu dôkladne premiešate a tvarujete guľky. Guľky poukladáte na plech vystlaný papierom na pečenie, posypete čiernym sezamom a pečiete v rúre pri teplote 175°C dozlatista.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Vynikajúci špaldový bryndzovník
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk