Na kávu mnohí z nás, rozhodne, nedajú dopustiť. Je to ranný životabudič, poobedný dopĺňač energie i lahodný nápoj, ktorí si vychutnávame len tak. Pri chutnom zákusku, bez ktorého by poobedné posedenie v kruhu rodiny nebolo tým pravým posedením. Keď sa jedna o kávu, tak každý má iné chute. Niekto má rád tzv. smrťáka, ktorý obsahuje viac kofeínu, niekto zase tzv. kakavko, v ktorom je viac mlieka ako kávy. Niekto ju pije s cukrom, niekto bez cukru. Niekto zase horúcu a iní studenú. Existuje toľko variácií a spôsobov prípravy kávy, pri ktorých môžete experimentovať a skúšať, čo bude chutiť práve vám.
Avšak v dobe karantény sa naprieč internetom začal šíriť nový druh kávy, ktorý už vyskúšali takmer všetci. Mnohí ju dokonca nazvali „karanténnou kávou,“ ktorá spríjemňuje toto obdobie. Jej tvorcom je juhokórejský herec, ktorý ju pripravil v priamom prenose práve počas korona-krízy (preto ten prívlastok).
Pozri aj: Najväčšie chyby pri skladovaní kávy: Ako a kde ju skladovať?
Čo je na nej iné?
Ak máte radi kapučíno, ktoré oplýva lahodnou penou na vrchu, tak si určite zamilujete aj túto kávu, ktorá je však pripravovaná predovšetkým na studený spôsob. Čo ju robí takou lahodnou, a teda aj kávou, ktorá sa stala takou virálnou, je práve bohatá pena. Tú si viete sami pripraviť z instantnej kávy. Dokonca patrí k najfotogenickejším kávam vôbec, preto ak sa rozhodnete pripraviť si ju, tak sa nezabudnite pochváliť aj na sociálnej sieti. A ako si túto kávu urobiť?
Budete potrebovať:
- 2 lyžice instantnej kávy
- 2 lyžice kryštálového cukru
- 2 lyžice teplej vody
- ľad
- mlieko
Do misky alebo inej nádoby si dajte kávu, cukor a vodu. Všetko poriadne vyšľahajte. Šľahajte dovtedy, kým vám nevznikne tuhá pena. Následne si do pohára dajte ľad, nalejte mlieko a navrch pomocou lyžice dajte pripravenú penu. Tú môžete dozdobiť škoricou alebo strúhanou čokoládou. Kávu si dokonca môžete aj vylepšiť. Okrem mlieka si do nej môžete pridať aj likér podľa vlastnej chuti.
Vyskúšaj: RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky