Čokoládové suflé - krehké, chrumkavé na povrchu a tekuté ako čokoládová láva vo vnútri. Na Silvestra by ste určite nemali vynechať túto sladkú dobrotu. Dozdobíte ho s horúcimi jahodami a delikatesa ako od šéfkuchára je na svete.
Suflé je čokoládová bomba, ktorá poteší najmä milovníkov čokolády a vytvorí vám ,,nebíčko v ústach". Výhodou je, že môžete použiť akúkoľvek čokoládu, ktorú obľubujete, alebo ich môžete miešať dokopy. Je to len na vás.
Odporúčame prečítať: Silvestrovské dipy s domácou špaldovou bagetou
Na prípravu čokoládového suflé potrebujete:
- 200 g čokolády (jej výber je na vás, nepoužívajte však čokolády s rôznymi plnkami)
- 4 ks celé vajcia
- 200 g múka hladká
- 200 g cukor kryštálový
- 200 g maslo
- jahody
Odporúčame prečítať: Zdravá maškrta - pečený cícer
Postup prípravy suflé:
4 vajcia dáme do misky, pridáme 200 gramov kryštálového cukru a vyšľaháme do penista. Do hrnca nalámeme 200 gramov čokolády, pridáme 200 gramov masla a nad hrncom s horúcou vodou rozpúšťame. Do roztopenej čokolády pridávame postupne za stáleho miešania 200 gramov hladkej múky, vyšľahané vajíčka a všetko zľahka premiešame. Zmes nalejeme do malých misiek (keramických alebo silikónových), rozohrejeme rúru na 180 stupňov a pečieme cca 7 - 10 minút. Po upečení koláčik vyklopíme alebo ho môžeme podávať priamo v miske. Na panvici si jemne podusíme jahody, kým sa časť nerozpustí. Suflé podávame teplé, preliate horúcimi jahodami.
Odporúčame prečítať: 6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete
Na začiatok je najlepšie dať do rúry jeden koláčik, aby ste zistili, ako vám rúra pečie. Cieľom je, aby bolo suflé zvonka do chrumkava upečené, ale vo vnútri zostalo tekuté. Nebojte sa použiť kľudne aj horúcu čokoládu s pomarančovou príchuťou, tá suflé krásne prevonia. Pozor, nepopáľte si na ňom jazyk, lebo je skutočne hriešne dobré.
Odporúčame prečítať: 6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete
larangai.com