Jeseň je obdobie, pre ktoré je typické nosenie svetrov, relax pri krbe, obdivovanie farebnej hry s lístím matky prírody. Prečo toto obdobie neosláviť s priateľmi alebo s rodinou pri dobrom typicky jesennom nápoji.
Dnes si môžete prečítať pár inšpirácií na skvelé jesenné nápoje, ktoré určite využijete aj v zimnom období. Poďte s nami osláviť jeseň.
1. Škoricový Bourbon Punč
Punč je jeden z najobľúbenejších horúcich jesenných/zimných nápojov. Je veľmi jednoduchý na prípravu a existuje množstvo jeho variantov. Miesto bourbonu môžete použiť rum, brandy alebo aj whiskey. Príprava je do jednej šálky. Vlejeme trochu spomínaného bourbonu, primiešame lyžičku medu, a pridáme škoricu (celú). Zalejeme až po vrch vriacou vodou. Na koniec pridáme plátok citróna. Necháme spojiť chute a nápoj je hotový.
Odporúčame prečítať si: Pripravte si domáce čipsy zo zeleniny
2. Brusnicovo - škoricový koktail z whiskey
Potrebujeme: 3/4 šálky whiskey, 2 šálky brusníc, 2 šálky vody, 2 šálky cukru, 2 škorice (celé), 1/2 šálky citrónovej šťavy, 1/4 šálky pomarančovej šťavy, 1/4 šálky limetkovej šťavy a kocky ľadu.
Príprava: Brusnice, vodu, cukor a škoricu dáme do stredne veľkého hrnca a privedieme do varu na miernom ohni. Akonáhle zovrie, zmierniť oheň a občas premiešať, zatiaľ čo to vrie. Keď je zmes hladkej a ľahkej konzistencie, odstrániť z ohňa a precediť zmes do misy. Zmes necháme vychladnúť a pridáme whiskey, citrónovú, limetkovú a pomarančovú šťavu, ľad a premiešame v shakeri po dobu asi 30 sekúnd. Následne podávame.
Odporúčame prečítať si: Recept na Slivkovo – makové muffiny s marcipánom
3. Margarita z jablkového muštu (cider)
Potrebujeme: 150ml jablkového muštu, 1/2 čajovej lyžičky citrónovej šťavy, 15 ml zlatej tequily, 15ml Grand Marnier (pomarančový likér), 2 polievkové lyžice cukru, mletá škorica, škorica celá, plátky jablka
Príprava: Na začiatok si orámujte pohár ako sa to robí pri margarite. Zmiešajte v miske cukor a mletú škoricu a následne namočte pohár do Grand Marnier a tak do škoricovo cukrovej zmesi. Všetky ostatné ingrediencie dáme do shakera a mixujeme, kým sa všetko dobre nepremieša. Vlejeme do pohára, pridáme ľad a nápoj je hotový.
Odporúčame prečítať si: Ako si vytvoriť svoju vlastnú čajovú zmes
4. Koktail jablkový koláč
Potrebujeme: 6 šálok jablkového muštu, 4 škorice celé, 6 klinčekov, 8 kúskov nového korenia, 1 šálka rumu, škorica a šľahačka.
Príprava: Zmiešajte jablkový mušt, škoricu celú nové korenie, klinčeky a v hrnci priveďte do varu. Potom plameň znížime a necháme 10 minút povariť. Primiešame rum a môže sa podávať. Na vrch nápoja dajte šľahačku, posypte škoricou, pridajte ozdoby a pokojne použite aj nejaký toping.
Odporúčame prečítať si: 10 dôvodov, prečo čítať knihy