Napriek tomu, že je cibuľa tradičná slovenská zelenina, v kuchyni ju používame zväčša na ten istý spôsob - opečenú na oleji. Tak chutí pravdepodobne každému.
No vyskúšali ste už cibuľu v koláči? Nie je to žiadna novinka, ale slané koláče sú v našich domácnostiach stále podceňované. Stačí pritom pár základných surovín a máte chutné raňajky či obed.
Ingrediencie:
- 150 g Plzeňskej pečenej šunky Mecom
- 100 g kyslej smotany
- 1 väčšia červená cibuľa
- 21 g droždia
- 1,5 dcl mlieka
- 1 čajová lyžička cukru
- 250 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička soli
Odporúčame prečítať: RECEPT: Černicovo-jogurtová panna cotta
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
V menšej miske pripravíme kvások. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a pridáme čajovú lyžičku cukru. Medzitým do misy preosejeme hladkú múku so soľou. Potom do nej primiešame kvások a olej. Všetko spolu premiešame, aby vzniklo jemne lepivé cesto. Misu s cestom prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
Potom cesto roztlačíme do okrúhlej formy na pečenie a potrieme kyslou smotanou zmiešanou s cesnakom. Cibuľu nakrájame na plátky a Plzeňskú pečenú šunku na menšie kocky. Opražíme na panvici a rozotrieme na kyslú smotanu. Dáme piecť pri 180 stupňoch na približne 25 minút.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Hot-dog na paličke
Odporúčame prečítať: Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová