Jednoduchý a najmä rýchly recept na sychravejšie a chladnejšie dni, ktoré sa môžu pritrafiť nielen v zime, ale i v lete. Kašu máte hotovú raz-dva a pokojne si ju môžete vziať so sebou do práce. Najchutnejšia je však ešte teplá, s pridaním škorice telo príjemne zahreje. Spojenie sliviek, škorice a maku je skrátka božské, tak si vychutnávajte túto kašu, kým máme v záhradách dostatok čerstvých sliviek.
Čoskoro však leto vystrieda jeseň, tak si upršané a zimné jesenné dni môžete vylepšiť takouto chutnou kašou pripravenou na raňajky, ktoré ťa zaručene nakopnú.
Suroviny na prípravu:
- 200 ml mandľového mlieka
- 3 PL ovsených vločiek
- 3 PL mletého maku
- ½ ČL mletej škorice
- štipka soli
- 2 PL javorového sirupu
Množstvo: 1 porcia
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 10 minút tepelná úprava
Odporúčame vyskúšať tiež: Tartaletky s citrónovým krémom z hodvábneho tofu
Príprava makovej kaše:
1. Do hrnca dáme 3 PL ovsených vločiek (pokojne dajte aj kopcové lyžice), pridajte mlieko, štipku soli a varte na miernom ohni.
2. Po cca minútke pridáme do hrnca 3 PL maku (tiež môžete pridať väčšie lyžice).
Odporúčame vyskúšať tiež: Zdravé recepty: Fantastický dezert a la Tiramisu
3. Kašu varíme pokým nám nehustne. Hotovú kašu ochutíme škoricou a vmiešame jednu polievkovú lyžicu javorového sirupu. Kašu poriadne premiešame, aby sa sirup vstrebal.
4. Na záver kašu už len naservírujete do misky, na kašu naukladáme umyté, vykôstkované a nakrájané slivky. Na koniec ešte pridáme podľa chuti ďalšiu polievkovú lyžicu javorového sirupu, prípadne ním môžeme kašu len zľahka preliať.
Odporúčame vyskúšať tiež: Recept na domáce špenátové pesto
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk