Čo tak uvariť si nejaký chutný obed?
Ja som sa tentokrát rozhodla pre tzatziky.
Navyše vám nezaberú veľa času, a je to teda síce rýchly, ale o to chutnejší obedík. :)
Budeme potrebovať:
- 200 ml sójový jogurt natural
- 1 ks uhorka veľká
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL olej olivový
- 1 PL šťava z citróna
- soľ podľa chuti
- čierne mleté korenie podľa chuti
- kôpor podľa chuti
Odporúčame vyskúšať aj: Tartaletky s citrónovým krémom z hodvábneho tofu
Postup prípravy:
1. Uhorku ošúpeme a nastrúhame, osolíme a necháme postáť. Potom z uhorky vytlačte prebytočnú tekutinu.
2. Do misky dáme sójový neochutený jogurt, prelisujeme očistené strúčiky cesnaku, pridáme šťavu z citróna, olivový olej, nasekaný a umytý kôpor, pridáme uhorku a premiešame.
3. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec dáme ešte zachladiť na cca 2 hodiny do chlaničky a môžeme podávať.
*tzatziky podávame napríklad s pečenými zemiakmi, karbonátkami, falafelom, natreté na čerstvo upečenom chlebe, či ako dip do burgerov alebo wrapov
Odporúčame vyskúšať aj: Zdravé recepty: Cheesecake s rebarborovo-jahodovým želé