RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky

Aký je váš najobľúbenejší jablkový koláč či tvarohový zákusok, ktorý môžete jesť vo dne v noci a hoci aj každý jeden deň v týždni? Určite má každá z nás obľúbený recept na zákusok, ktorý pripravuje častejšie než ostatné.A je jedno, že naše kuchárske knihy sú naplnené množstvom najrôznejších receptov.

U nás je takým obľúbeným jablkový zákusok, ktorý si vždy pripravujeme na iný spôsob. Ide o jablkové pité, ktoré sme tentokrát obohatili aj o tvaroh, ktorý dodal zákusku výnimočnú chuť. Tak nech sa páči, pripravte si ho aj vy podľa nášho receptu!

Na jablkovo-tvarohové pité budete potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 margarín
  • 2 vajcia
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • škoricu

Plnka na tento jablkovo-tvarohový koláč pozostáva z:

  • jablká
  • tvaroh
  • 1 žĺtok
  • práškový cukor
  • vanilínový cukor
  • podľa chuti môžete pridať aj trstinový cukor alebo škoricový cukor
recept na jablkové pité

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Recept na jablkovo-tvarohové pité

Najskôr si pripravíme dosku na vaľkanie cesta. Na dosku si preosejeme hladkú múku a polohrubú múku, práškový cukor, pridáme prášok do pečiva a vanilínový cukor. V strede pripravenej sypkej zmesi spravíme „jamku“ a vložíme do nej margarín a rozbité vajíčka. Všetky pripravené ingrediencie spolu zhnetieme a vytvoríme si cesto, ktoré si rozdelíme na dve rovnaké časti a necháme odležať. Máme tak pripravený základ na náš jablkovo tvarohový zákusok.

  • Medzitým si ošúpeme jablká, nastrúhame na širšom strúhadle a zmiešame s kryštálovým cukrom - vznikne tak jablková náplň. Nemusíme to s ním preháňať – všetko závisí od vašich chutí.
  • V extra miske si zmiešame tvaroh so žĺtkom a práškovým cukrom. V tejto fáze si tiež pripravíme plech, ktorý vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.

Polovicu cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme ho na samotný plech, čím si vytvoríme spodnú časť zákusku. Tento spodok cesta posypeme strúhankou alebo rozdrvenými detskými piškótami. Následne jablka „vyžmýkame“ a uložíme na cesto. Rovnako na cesto rozotrieme aj tvarohový krém. Jablká aj tvaroh posypeme mletou škoricou, vanilínovým cukrom a troškou kryštálového cukru.

  • Následne si rozvaľkáme druhú časť cesta a preložíme na plech.
  • Celý zákusok popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  • Pečieme na teplote 170 °C dozlatista.

Aktualizované na 02.02.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Elena Švachová

Elena Švachová

17.04.2020 22:09

Jablkové koláčiky u nás idú na dračku :-D

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

23.04.2020 08:02

ja dávam špaldovú múku , namiesto margarínu maslo

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

26.04.2020 19:14

Stará dobrá overená klasika, tento koláč je vždy vynikajúci

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

21.03.2024 20:20

Robievam ho každý týždeň mnamkýýý staré recepty sú naj..

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.