Nevyriešené záhady ľudstva, z ktorých ťa zamrazí: Si pripravená?

My, ľudia, milujeme záhady, tajomstvá a mystériu. Radi sa bojíme, polemizujeme, teoretizujeme a premýšľame nad otázkami bez odpovedí. Zaujímame sa o nevyriešené prípady, zvláštne symboly a znamenia, láka nás to, čo nepoznáme. 

Niektoré záhady však už záhadami nie sú. Vďaka vedeckým nástrojom, ktoré v čase výskytu pravdepodobne neexistovali, vyšetrovatelia a odborníci v dnešnej dobe dokázali nájsť riešenie mnohých predchádzajúcich hádaniek a nedoriešených prípadov, ktoré po desaťročia vŕtali v hlavách nejedného policajta či novinára. Napriek logickému vysvetleniu a dôkazmi podloženými zisteniam, v niektorých prípadoch ľudia neveria a sú veľmi skeptickí, najmä ak ide o neuspokojivo jednoduché vysvetlenie, ktorému chýba trochu fantázie a niečo nadpozemské. 

Častokrát čakáme neuveriteľné rozuzlenie prípadu, prekvapivý výsledok a teóriu, že za všetkým je nejaké posadnutie diablom, zázračná tekutina alebo mimozemšťania. Áno, to sa nám páči.  Niečo, čo má „šťavu" strhne davy a vyvolá búrlivú diskusiu. 

Zmiznutia, sériový vrahovia, tajné spisy

Kto bol Jack Rozparovač? Prečo vraždil? Záhada Bermudského trojuholníka – bola vyriešená? A ako boli postavené pyramídy?

Počuli ste o mužovi s dáždnikom? Táto zvláštna postava je spájaná so záhadnou vraždou prezidenta Johna F. Kennedyho z roku 1963. Tohto muža, ktorý rozprestiera dáždnik počas jasného dňa, je vidno na fotografiách pozdĺž cesty vedúcej okolo prezidentského sídla. Dával znamenie ostreľovačovi? Alebo bol sám atentátnikom a chcel vystreliť z dáždnika šíp s jedom? Keď však snemovňa reprezentantov USA na konci 70-tych rokov znovu otvorila vyšetrovanie prípadu JFK, prihlásil sa 53-ročný manažér menom Louie Steven Witt a potvrdil, že on je ten muž s dáždnikom. Jeho vysvetlenie bolo bizarné: nemal rád otca vtedajšieho prezidenta, Josepha P. Kennedyho, a priniesol si dáždnik preto, aby ho rozrušoval mávaním a rozprestieraním počas vystupovania na verejnosti. 

Táto záhada vyriešená bola. A čo ostatné? Pozrite sa s nami na niekoľko ďalších, ktoré vás prinútia premýšľať. 

Galéria: Nevyriešené záhady ľudstva

Kde sa nachádza Kleopatrina hrobka?

Starovekí autori tvrdia, že Kleopatra VII. a jej milenec Markus Antonius boli spolu pochovaní v hrobke po ich smrti v roku 30 pred naším letopočtom. Spisovateľ Plutarch (A.D. 45-120) napísal, že hrobka sa nachádzala neďaleko chrámu egyptskej bohyne Isis a bola „vznešenou a krásnou“ pamiatkou obsahujúcou poklady zo zlata, striebra, smaragdov, perál, ebenu a slonoviny. Poloha hrobky však zostáva záhadou. V roku 2010, Zahi Hawass, bývalý egyptský minister zaoberajúci sa starovekom, uskutočnil vykopávky na mieste neďaleko Alexandrie, ktoré sa teraz nazýva Taposiris Magna. Miesto obsahuje množstvo hrobiek z obdobia, keď Kleopatra VII. vládla Egyptu. Aj keď sa podarilo odkryť veľa zaujímavých archeologických nálezov, ktoré sa spájajú s touto krásnou egyptskou kráľovnou, hrobka Kleopatry VII. však medzi nimi nebola. Archeológovia poznamenali, že aj keby hrobka Kleopatry prežila dodnes, môže byť len ťažko neidentifikovateľná z dôvodu krádeží a rabovania.

6 komentárov
Mária Chromíková

Mária Chromíková

23.08.2020 21:27

Veľa veci a úkazov sa doteraz nepodarilo objasniť.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

23.08.2020 23:22

Záhady sa diali, dejú sa, aj sa budú diať. Pre mňa je najväčšou záhadou to,že ked niekto zomrie,tak sa príde so svojimi najbližšími rozlúčiť.Zažila som to ja,moja dcéra,aj moja sestra a poznám to aj z rozprávania iných mojich známych.Ked som mala asi 10 rokov,zomrel mi dedko.V noci ma zobudili kroky na povale,ktoré som zreteľne počula.Ráno som o tom povedala rodine,ale nikto ich okrem mňa nepočul.Ked zomrel môj otec,v noci dcéra pocítila ľadové ruky na svojich lícach.Otec mal dcéru veľmi rád.Ked zomrela moja mama,tak sa sestra v noci zobudila a videla mamu stáť vo dverách a ešte jej povedala,že nech sa o ňu nebojí,že sa má dobre.Vysvetlí mi toto niekto ???

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

24.08.2020 07:00

Niečo, čo má „šťavu" dokáže strhnúť davy a vyvolať búrlivú diskusiu.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

24.08.2020 09:38

nebolo by to ono, keby to nemalo v sebe skryté nejaké to "tajomno"

Vaše meno:

Mária Slováková

Mária Slováková

24.08.2020 11:17

Záhady a taje ma vždy zaujímali. Doma mám niekoľko kníh od Ericha von Dannikena.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

26.08.2020 18:32

Zaujímavý článok...

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE