Využite vaše ovocie zo záhrady trochu netradične. Višne alebo jahody v rume sú sviežim nápojom, ktorý si môžete vychutnávať večer na terase alebo ponúknuť vašim návštevám.
Môžete použiť obľúbené ovocie zo záhrady alebo vytvárať rôzne exotické drinky. Experimentujte so zmiešavaním ovocia a taktiež aj pridaním korenia, ktoré dodá drinku jedinečnú chuť.
Ovocie v alkohole
Najbežnejšie sa do alkoholu používajú čerešne a višne. V pohári vyzerajú elegantne a nerozpadávajú sa. Ak ste už toto ovocie skúšali, môžete experimentovať aj s ananásom alebo jahodami, ktoré tomuto alkoholovému nápoju dodajú inú chuť.
Odporúčame prečítať: Pre milovníčky kávy niečo nové
Výber destilátu
Na nakladanie v alkohole sa používa najčastejšie rum, ale môžete tiež vyskúšať vodku alebo koňak. Do zaváraninového pohára vložíte umyté a očistené ovocie, ktoré posypete cukrom. To následne zalejete alkoholom, uzavriete a necháte odležať v chlade aspoň 3 týždne. Šťavu a ovocie naložené v alkohole môžete použiť aj do rôznych koláčov a dezertov.
Odporúčame prečítať: Skvelých 5 tipov, aby ste na fotkách vyzerali dobre
Recept na prípravu višní v alkohole
Ingrediencie:
1 kg višní
300 g kryštálového cukru
rum
Višne a cukor postupne vkladáme do pohára, aby bolo všetko ovocie dobre zasypané. Zalejeme rumom tak, aby boli všetky višne zaliate. Pohár zatvoríme a necháme v chlade stáť približne 3 týždne.
Okrem základného receptu, ktorý obsahuje len 3 ingrediencie, môžete použiť aj rôzne korenie. Vložením vanilkového struku alebo celej škorice, bude mať nápoj jemne korenistú príchuť.
www.thinkstockphotos.com