RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši!

Žiadne dieťa a ani dospelý človek neodolá takej pochúťke akou je pizza. Niekto ju miluje na sladko, niekto na slano a niekto si kombinuje viacero chutí, vďaka čomu je jeho pizza takým mixom rôznych surovín. Kým sa vedú polemiky o tom či pizzu s ananásom možno považovať za pizzu, niekde sa podáva s čučoriedkami, arašidovou nátierkou či inými exotickými surovinami. Ako sa vraví, proti gustu žiaden dišputát a ak vám takáto pizza chutí, tak si ju pokojne doprajte.

My sme si tentokrát dopriali pizzu s medvedím cesnakom. Medvedí cesnak sme si doslova zamilovali, čoho dôkazom je niekoľko receptov, ktoré môžete nájsť na našom webe KAMzaKRASOU.sk. Do zásoby sme si spravili maslo s medvedím cesnakom, v mrazničke už máme aj bujón s medvedím cesnakom, no chutila nám aj bryndzová nátierka s medvedím cesnakom. Tentokrát sme nim ochutili pizzu! Ak ste aj vy tie tipy, ktoré pizzou nepohrdnú, tak si ju spravte spolu s nami.  

Odporúčame: Najlepšie recepty z lístkového cesta podľa KAMzaKRASOU.sk

Na pizzu budete potrebovať:

  • pizzové cesto
  • pesto z medvedieho cesnaku
  • rajčinovú drť alebo kečup
  • 8 až 10 plátkov šunky
  • malú plechovku kukurice
  • mozzarellu v celku aj strúhanú
  • hrsť medvedieho cesnaku

V tomto prípade si môžete prípravu pizze trošku zjednodušiť. V obchode totižto nájdete hotové pizzové cesto, ktoré stačí roztiahnuť na plech a „dozdobiť“ podľa vlastnej chute. Hotové pizzové cesto aj s papierom na pečenie roztiahneme na plech a potrieme. Na potretie použijeme pesto z medvedieho cesnaku. Ak ho nemáte, tak ho môžete nahradiť aj obyčajným olivovým olejom. Následne cesto potrieme rajčinovou drťou alebo kečupom, poukladáme šunku, kukuricu, poriadne poumývane listy medvedieho cesnaku. Napokon pridáme na plátky nakrájanú mozzarellu, no ak máte radi viac syrovú pizzu, tak ju navyše posypte aj strúhanou mozzarellou.

Pizzu dáme piecť do rúry a po dopečení servírujeme. Pokojne k nej môžete podávať vínko, vďaka ktorému sa budete cítiť ako v Taliansku. Prajeme vám dobrú chuť!

Vyskúšaj tiež: RECEPT: Falošné halušky na zdravší spôsob, ale rovnako skvelé!

domáca pizza s medvedím cesnakom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRAOU.sk

Cuketová pizza s medvedím cesnakom

  • 1 väčšia cuketa
  • 1 cibuľa
  • 1 cesnak
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice pomletých ovsených vločiek
  • 3 paradajky
  • olej
  • soľ
  • nastrúhaný tvrdý syr
  • medvedí cesnak

Cuketu si poriadne umyjeme a nastrúhame najemno. Osolíme a necháme aspoň 15 minút odstáť, aby pustila šťavu. Následne šťavu zlejeme a cuketu v rukách vyžmýkame. K cukete pridáme pomleté ovsené vločky a preložíme do zapekacej misky. Cesto rozprestrieme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 15 minút.

Paradajky a cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme na rozohriatom oleji. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a chvíľu podusíme.

Upečené cesto vytiahneme z rúry a na vrch rozotrieme pripravenú zmes. Na záver posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v rúre. Pečieme približne 10 minút. Pred podávaním posypeme nakrájaným medvedím cesnakom.

Pizza s medvedím cesnakom bez kysnutia

Na cesto na pizzu potrebujete:

  • 350 g hladkej múky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 ml teplej vody
  • soľ a čierne mleté korenie

Na dozdobenie pizze:

  • približne hrsť lístkov medvedieho cesnaku
  • 200 g mozzarelly
  • 400 g paradajok v konzerve
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 50 g kukurice

Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme soľ a korenie, olivový olej – začneme miesiť cesto, do ktorého postupne pridávame teplú vodu. Pripravíme si tak vláčne cesto, ktoré bude tvoriť základ na domácu pizzu. Hotové cesto prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme chvíľu odstáť.

Medzitým si pripravíme prísady na dozdobenie. Na panvici rozohrejeme olej a chvíľku orestujeme nasekané lístky medvedieho cesnaku. Pridáme nakrájané paradajky z konzervy, soľ a korenie. Dusíme približne 5 minút.

Dáme si vyhriať rúru na 180 °C. Kým sa rúra rozohreje, cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a rozvaľkáme do tvaru kruhu. Cesto potrieme olejom a dáme zapiecť do rúry na 2 minúty.

Cesto vytiahneme a potrieme pripravenou zmesou. Na vrch poukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu a posypeme kukuricou. Pizzu opäť pečieme približne ďalších 10 minút. 

Aktualizovaný článok: 18.4.2023

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

13 komentárov

Mária Slováková

Mária Slováková

23.04.2020 11:16

Mňam.Vyzerá a určite aj chutí skvelo.Cez víkend si ju doma upečieme.

Vaše meno:

Alena Čabáková

Alena Čabáková

23.04.2020 13:50

Určite odporúčam a napíšte ako chutila, budem rada :)

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

23.04.2020 12:48

pizza je aj u nás veľmi obľúbená ... teraz robím kváskovú a tá je neskutočne dobrá ... medvedí cesnak nedávam ale keďže je práve jeho čas rada sa nechám inšpirovať

Vaše meno:

Alena Čabáková

Alena Čabáková

23.04.2020 13:51

No s kváskovaním ešte len začínam, tak ako veľa veľa ďalších, tak skúsim aj takú :)

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

23.04.2020 13:25

To musí byť dobrota! Len nemám medvedí cesnak...

Vaše meno:

Alena Čabáková

Alena Čabáková

23.04.2020 13:50

Nevadí ak neáte medvedí cesnak. Robila som ju aj s čerstvým špenátom. Celé balenie som dala na plech a bola tiež faktastická. Určite odporúčam. Chutila dokonca aj mojej dcérke :)

Lucia Valková

Lucia Valková

23.04.2020 15:25

Vyzerá úžasne.Medvedí cesnak milujem,vsetko s nim...

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

23.04.2020 18:33

pridám ešte nejaké ingrediencie a vyskúšam .

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

23.04.2020 23:16

No,pizza je u nás tiež veľmi obľúbená.Robievam z kysnutého cesta a medvedí cesnak teraz u nás fičí.Mám ho už aj nakrájaný v mrazáku na zimu,aj pesto v chladničke,takže nie je problém vyskúšať túto variantu pizze.Už teraz sa na ňu teším :-)

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

24.04.2020 06:58

Jednoduchá a výborná! Odporúčam!

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

24.04.2020 22:12

vyzerá dobre

Vaše meno:

Alexandra Semanová

Alexandra Semanová

25.04.2020 17:52

Ďakujem za úžasný recept.

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

25.04.2020 23:50

vyzerá "prudko jedlá" :-D, teším sa keď ju vyskúšam a medvedí cesnak ... mňam

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

26.04.2020 19:29

Tak tá musí byť úžasná :-) Zbožňujem medvedí cesnak, zatiaľ som ho používala iba klasicky do halušiek alebo do pomazánky, ale určite vyskúšam aj tento chutný spôsob :-)

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

26.04.2020 23:18

Vyzerá úžasne. Medvedí cesnak je skvelý

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

01.06.2020 23:44

Vyzerá super, zrejme tak aj chutí :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.