Recept: Vianočná štrúdľa s kapustou a slaninkou

Pečenie lineckého pečiva, medovníkov či sladkých pusiniek je každoročnou súčasťou vianočných príprav. Ak však máte chuť aj na niečo slané, Vianočná štrúdľa plnená kapustou a slaninkou je ideálnou voľbou.

 

Sladkastá chuť kapusty so štipkou škorice a chrumkavé lístkové cesto sa stanú vašim obľúbeným vianočným receptom.

 

 

Ingrediencie:

  • 100 g bacon Mecom
  • 1 chladené lístkové cesto
  • 1 vajce
  • 300 g bielej kapusty
  • 3 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 dcl vody
  • štipka soli
  • mletá škorica
  • drvená rasca

 

Odporúčame prečítať: Recept: Chrumkavá bageta s pečeňovým syrom

Vianočná štrúdľa

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Tlačenka s čerstvým špenátom

Vianočná štrúdľa

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Ako prvé nastrúhame bielu kapustu, v hrnci ju podlejeme vodou, osolíme a udusíme do mäkka. Medzitým pripravíme karamel – na panvicu dáme kryštálový cukor a miešame ho dovtedy, kým nezhnedne a nevytvorí sa karamel. Potom ho pridáme do udusenej kapusty a chvíľu varíme. Nakoniec necháme ochutenú kapustu vychladnúť.

 

Po vyvaľkaní lístkového cesta odložíme kúsok z cesta na hviezdy, ktoré neskôr použijeme na dozdobenie. Na zvyšné vyvaľkané lístkové cesto poukladáme plátky slaniny Bacon. Prebytočnú šťavu z kapusty vytlačíme a kapustu rovnomerne uložíme na lístkové cesto. Posypeme štipkou škorice a cesto zvinieme do štrúdle.

 

Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a z odloženého cesta povykrajujeme hviezdy, ktoré posypeme drvenou rascou. Na záver nimi dozdobíme štrúdľu. Dáme piecť do rúry pri teplote 180 stupňov na približne 25 minút. 

 

Dobrú chuť!

 

 

Odporúčame prečítať: Recept: Klobásy na grile so zeleninou

Vianočná štrúdľa

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cestovinový šalát s parmezánom

Vianočná štrúdľa

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

22 komentárov

benynka

benynka

03.12.2017 09:58

tak toto áno, musí to chutiť že mňam a tie hviezdičky sú pekné, to by mi nenapadlo tak prilepiť navrch

Vaše meno:

Monika Červinková

Monika Červinková

03.12.2017 10:17

štrudle na rôzny spôsob môžem :)

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

03.12.2017 16:55

najviac pečiem sladké ale aj táto naslano sa mi pozdáva..

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

05.12.2017 17:03

Asi chuťou pripomína kapustné posúchy, tie mám veľmi rada, táto štrúdľa by mi tiež isto chutila..

Vaše meno:

Lenka Geršiová

Lenka Geršiová

11.12.2017 08:48

vyzerá to dobre, stojí to zato vyskúšať :-)

Vaše meno:

Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

11.12.2017 09:46

Ja mam radsej sladke strudle.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

11.12.2017 11:28

slné budú skôr také pre páno, alebo na zmenu chuti

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

11.12.2017 11:38

dala by som prednosť jablkovo makovej štrudli.

Vaše meno:

Simona Bavalová

Simona Bavalová

11.12.2017 21:54

Hm to vyzerá lahodne!Určite vyskúšam.

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

12.12.2017 20:01

slaných verzií štrúdle je plno, túto som ešte neskúšala

Vaše meno:

Maros Fucela

Maros Fucela

13.12.2017 01:07

Tak toto vyskušam ;)

Vaše meno:

monika potheova

monika potheova

15.12.2017 14:11

vyzerá chutne!!

Vaše meno:

Gabriela Ligasová

Gabriela Ligasová

17.12.2017 11:05

Nezvyčajný recept a aj výborne vyzerá, určite ho vyskúšam.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

17.12.2017 12:58

Strašne starý recept babka robievala aj mamina len z kysnutého cesta

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

18.12.2017 08:11

vyskúšam, milujem štrúdle chutia tak skvele, ale s kapustou som ešte v živote nerobila

Vaše meno:

Vlasta Tóthová

Vlasta Tóthová

18.12.2017 21:05

Tak takúto kombináciu sa priznám, som ešte neochutnala a nikde u známych nevidela.
Ale stála by za pokus

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

22.12.2017 13:01

vyzkouším, určitě to bude dobrá změna

Vaše meno:

Natália Homolová

Natália Homolová

28.12.2017 22:18

Wau tak toto je zas niečo nové určite skúsim je to isto výborné.

Vaše meno:

Marcel Maňák

Marcel Maňák

31.12.2017 15:09

Mňam, radšej takúto štrúdľu ako jej sladkú verziu :)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

05.09.2018 21:59

Určite vyskúšam

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

20.09.2021 06:51

Vyzerá chutne

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

31.10.2022 19:46

Rada vyskúšam robievam ho takto no s kysnuteho cesta u nás ho voláme úhrabkovy pagáč

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.