Nazbierali ste si kopec medvedieho cesnaku? Zmiešajte ho s parmezánom, vajíčkami, pažítkou a múkou.
V tenkej vrstve nalejte na panvicu a vypražte na poctivej bravčovej masti. Pokvapkajte pikantným jogurtovým dipom.
Garantujeme rýchly, dokonalý a neodolateľný labužnícky zážitok!
Na placky potrebujete:
- 2 vajíčka
- 1 lyžičku soli
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
- 500 ml kozieho mlieka
- 250 g hladkej špaldovej múky
- 2 hrste mladých lístkov medvedieho cesnaku alebo čerstvého špenátu
- 3 lyžice nasekanej pažítky
- domácu bravčovú masť na vyprážanie
Odporúčame prečítať: Domáci chlebík s medvedím cesnakom a bylinkovým maslom
Na dip potrebujete:
- 100 g ovčieho jogurtu
- strúčik cesnaku
- 250 g plnotučného tvarohu
- vetvičku kôpru
- medvedí cesnak
- soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
Postup prípravy placiek s pikantným dipom:
Rozšľaháme vajcia, soľ, parmezán a mlieko, postupne pridáme múku. Cesto necháme asi pol hodinku odpočívať, primiešame nakrájaný medvedí cesnak alebo lístky špenátu a nasekanú pažítku. Do jogurtu s tvarohom zmiešame prelisovaný cesnak a najemno nasekané bylinky. Liatinovú panvicu potrieme masťou a dozlatista opečieme placky. Podávame teplé, posypané pažítkou a špenátom s bylinkovým dipom a kozou srvátkou.
Recepty pripravila, nastajlovala a odofotila: Jana Štrbková
Viac mojich receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk