Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

V minulosti bola tradičná zabíjačka veľkou udalosťou, ktorej sa zúčastňovala celá rodina. Hoci táto tradícia pomaly zaniká, chutných zabíjačkových jedál sa vzdať nemusíte. V supermarketoch a obchodoch nájdete široký výber zabíjačkových špecialít, z ktorých si môžete pripraviť jedlá podľa svojich predstáv. Vyskúšať môžete jednoduchý a naozaj typický zabíjačkový recept - Zapečené jaternice s cesnakom.

 

 Ingrediencie (2 porcie):

 

  • 2 ks jaterníc Mecom
  • 400 g mladých zemiakov
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja alebo bravčovej masti
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať 

 

Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)

Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Zemiaky so šupkou poriadne umyjeme a dáme variť do vriacej vody na 10 minút. Potom ich scedíme a pokrájame na „mesiačiky“. Zemiaky rovnomerne poukladáme na plech na pečenie, pridáme k nim jaternice, neošúpané strúčiky cesnaku a polejeme olejom.

 

Potom všetko osolíme, okoreníme a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 30 až 35 minút. Keď budú jaternice a zemiaky dozlatista upečené, posypeme ich čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Hot-dog na paličke

Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta

Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

24.09.2016 22:53

raz za rok a s mierou...

Vaše meno:

tofica

tofica

24.09.2016 23:14

Jeeej, super recept. Stále robím z jaterníc len jeden ,a hľadala som úplne niečo také - rýchle a dobré ingrediencie.Priateľ má rád zemiačiky a cesnak, tak bude rád. Hned zajtra to spravím na obedík.. ;-)

Vaše meno:

Dana Kobíková

Dana Kobíková

25.09.2016 13:45

Občas pripravujem

Vaše meno:

Anna Angyalová

Anna Angyalová

26.09.2016 20:36

domáca zabíjačka- to je teda niečo príma...určite by som neodmietla pozvanie na ňu.

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

13.12.2016 18:55

dobré jedlo pre labužníkov

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 11:34

Pripomína mi to detstvo :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

26.12.2016 16:54

kto chce pribrať?

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

27.07.2023 22:02

Zaujímavý recept

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.