Zmäknuté chipsy opäť chrumkavé do 15 sekúnd: Skús to takto!

Všetci si radi pochutnávame na zemiakových lupienkoch, či už pri sledovaní obľúbeného seriálu alebo celovečerného filmu. Sú chrumkavé, chutné, s rôznou príchuťou, ale na druhej strane sú aj nezdravé, nakoľko sú vyprážané v oleji. Nič to však nemení na tom, že sú chutné a občasné zhrešenie veru nezaškodí. Zo psychologického hľadiska je dokonca chrumkanie lupienkov celkom upokojujúce – chrumkanie má totižto príjemný upokojujúci zvuk.

No vedeli ste, že chipsy si nemusíte vôbec kupovať, ale že si ich môžete vyrobiť sami doma? V tomto prípade máte viacero možností, ako si domáce chipsy vyrobiť. Buď vsadíte na klasickú verziu, a teda vyprážanie tenkých zemiakových plátkov v oleji alebo na masle, alebo ich môžete vložiť do trúby jemne pokvapkané olejom, poprípade si ich môžete spraviť aj v mikrovlnke. V tomto prípade to má však nevýhodu – na tanier vám vojde malé množstvo zemiakových plátkov, preto pri mikrovlnke strávite kopec času, kým si pripravíte aspoň misku chipsov.

Skúšali ste si vyrobiť domáce chipsy alebo vsádzate vždy na svoju pohodlnosť a radšej si ich kupujete?

Pozri aj: Nevieš, ako udržať chlieb dlhšie čerstvý? Tak vyskúšaj tento trik!

čo so zmäknutými chipsami

Zdroj: Shutterstock®

Zmäknuté chipsy hodné vyhodenia nemusíte vyhadzovať!

Áno, otvoríme si celý balík k filmu, no nie vždy ho dokážeme skonzumovať. Čo však so zemiakovými lupienkami, ktoré stratili svoju chrumkavosť? Vyhodiť „rozmočené“ chipsy do koša? Možno to robievate aj vy, veď čo už s nimi. No oddnes ich vyhadzovať nebudete! Jednoducho ich vložte do mikrovlnky a chipsy opäť získajú stratenú chrumkavosť.

Chipsy nasypte do misky a prikryte papierovou utierkou. Vložte ich na 15 sekúnd na najvyšší výkon do mikrovlnky a opäť si na nich pochrumkajte. Poprípade druhou alternatívou je zabaliť chipsy do bavlnenej utierky a takto ich vložiť do mikrovlnky na 15 sekúnd. V oboch prípadoch však zmäknuté chipsy budú opäť chrumkavé a vy si na nich budete môcť pochutnať aj nasledujúci deň. Už žiadne plytvanie a vyhadzovanie chipsov do koša!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Alena Ďurechová

Alena Ďurechová

01.03.2019 00:26

mikrovlnku nepoužívame už roky... brrr. Ničí živiny v jedle. Teda okrem iného...
dám do trúby na pečenie, 250´C + funkcia ventilátora v rúre a je to o pár minút hotové.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

01.03.2019 07:41

Tento trik sme ešte neskúšali, vďaka za tip!

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

01.03.2019 15:53

Určite vyskúšam vždy som ich vyhadzovala

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

01.03.2019 18:40

u nás sa stačia lupienky skonzumovať, ale túto metódu používam pri iných surovinách

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

01.03.2019 22:08

Zemiakové lupienky vždy dojeme.Už som robila aj domáce a boli ešte lepšie ako kupované.Tento trik si zapamätám.keby mi náhodou zostali.

Vaše meno:

Jana Čipková

Jana Čipková

08.03.2019 22:51

Super nápad.

Vaše meno:

Anton Marek

Anton Marek

18.04.2019 08:59

Šikovný trik, ale u mňa nemajú šancu zmäknúť.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.