Jednoduché a rýchle recepty patria medzi tie najobľúbenejšie. Medzi sladkými dezertami prevládajú najmä tie, ktoré pripravíte bez pečenia a máte do hodinky hotové.
Ak hľadáte inšpiráciu na sladké dezerty, nájdete ju v kuchárskej knihe Nepečené dobroty, odkiaľ pochádza aj recept na Ovocný sen s jogurtovým krémom.
Suroviny (8 porcií):
Korpus
- 50 g postrúhaných lieskových orechov
- 80 g maslových sušienok
- 80 g masla
Náplň
- 250 g mascarpone
- 125 g gréckeho jogurtu
- 50 g cukru
- dreň z jedného vanilkového struku
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 500 g miešaného ovocia (maliny, čučoriedky, ríbezle, černice)
- 1 balíček červenej tortovej želatíny
- 1 polievková lyžica cukru
Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Nepečené dobroty (recenzia)
Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava
Príprava:
Na korpus opražíme lieskové oriešky v panvici bez tuku za občasného premiešania do zlatohneda. Sušienky a oriešky vložíme do pevného igelitového vrecúška a pevne ho uzatvoríme. Valčekom na cesto zmes najemno podrvíme a potom ju dôkladne zmiešame s roztopeným maslom.
Okrúhlu tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie. Masu do nej lyžičkou rovnomerne rozdelíme a urobíme okraj vysoký asi 1 cm. Korpus odložíme do chladničky.
Na náplň vymiešame mascarpone s jogurtom, vanilkovou dreňou a citrónovou šťavou. Krém natrieme na korpus.
Ovocie preberieme, umyjeme, osušíme a rozdelíme na krém. Tortovú želatínu pripravíme s cukrom podľa návodu a nalejeme na ovocie. Tortu necháme 1 hodinu v chladničke odležať. Potom odstránime obruč a tortu pokrájame.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly
Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová