Hľadáte recept na jednoduchú tekvicovú polievku? Ak hľadáte inšpiráciu na jednoduchý recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky, tak ste na správnom mieste! Túto lahodnú tekvicovú polievku si pripraví bez námahy úplne jednoducho aj začínajúca kuchárka. Tekvica sa nevarí, ale pečie, preto je chuť tejto dobroty skutočne výnimočná! Vyskúšajte! Ako na prípravu polievky?
Krémová tekvicová polievka – ingrediencie:
- 2 kg maslovej (muškátovej) tekvice
- 1 šalotku
- 2 lyžice extra panenského oleja
- morskú soľ
- 875 ml slepačieho vývaru (alebo zeleninový vývar)
- 250 ml smotany na varenie
- 1 lyžica medu
- kyslá smotana na servírovanie
- 1 stonka tymianu
Príprava: 75 minút
Pozri aj: Prírodný boj proti kašľu: 7 bojovníkov, s ktorými to ide bez liekov
Jana ŠtrbkováJednoduchá tekvicová polievka – postup prípravy:
- Rúru prehrejeme na 180 °C. Tekvicu prerežeme na polovicu a vyberieme semienka, pridáme neošúpanú cibuľu a vložíme do pekáča. Pokvapkáme trochou oleja a osolíme. Pečieme asi 55 – 60 minút, kým je tekvica mäkká a začína hnednúť.
- Upečenú tekvicu aj cibuľu ošúpeme a rozmixujeme. Pridáme 250 ml slepačieho vývaru a mixujeme dohladka.
- Dohladka zmixovanú polievku vylejeme do hrnca, pridáme smotanu, med. Hrniec položíme na stredný oheň a polievku privedieme do varu. Odstavíme, nalejeme do tanierov a ozdobíme kyslou smotanou a lístkami tymianu. Táto rýchla polievka si vás svojou chuťou získa!
Recept pripravila a odfotila Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk
Ako sa dá ozvláštniť polievka z tekvice?
Ak chcete s tekvicovou polievkou trošku experimentovať alebo chcete ozvláštniť jej chuť, máme pre vás niekoľko inšpirácií. Polievku z tekvice môžete ozvláštniť viacerými spôsobmi:
- Kokosové mlieko – pridajte ho namiesto smotany, čím dosiahnete jemnú exotickú chuť a krémovú konzistenciu.
- Karí korenie alebo kurkuma – tieto koreniny dodajú polievke orientálny nádych a zvýraznia jej farbu.
- Pražené semienka alebo orechy – tekvicové semienka alebo vlašské orechy pridajú polievke chrumkavosť a zaujímavú textúru.
- Čerstvé bylinky – petržlenová vňať, koriander alebo pažítka prinesú do polievky čerstvú, aromatickú chuť.
- Pečené tekvicové kúsky – pridajte do polievky kúsky pečenej tekvice ako dekoráciu a dodatočný chuťový zážitok.
Odporúčame aj tieto tekvicové recepty:
- Hummus z tekvice hokkaido
- Tekvicová hokkaido polievka
- Krémová tekvicová polievka
- Tekvicové gnocchi
- Rýchla tekvicová štrúdľa
- Lahodné tekvicové nápoje
- Tekvicový koláč z maslovej tekvice
- Slaný tekvicový koláč
Aktualizovaný článok: 29.09.2024