Je ťažké vymyslieť nejaké jedlo na každý deň v týždni. Kým doposiaľ sa deti stravovali v školských jedálňach a vy v práci, dnes je tomu inak. Zrazu sa zo všetkých žien stali majsterky vo varení, ktoré každý deň vymýšľajú rôznu kombináciu surovín, prostredníctvom ktorej sa snažia vykúzliť rýchly a hlavne chutný obed, ktorým by deti nepohrdli. A rovnako nimi nepohrdli ani mužské polovičky či samotné dámy.
Ak sa u vás v mrazničke nájdu kuracie prsia, tak si spravte to najjednoduchšie a najlahodnejšie jedlo, akým je rizoto. Ale fakt, poznáte niečo viac jednoduchšie a chutnejšie? Ak nie a myslíte, že rizoto je takou klasikou, na ktorej sa nedá nič pokaziť, tak si pripravte spolu s portálom cvicte.sk tento chutný pokrm.
Neprehliadni: RECEPT: Tofu na mede so zeleninovým šalátom – rýchla a chutná večera
Na rizoto budete potrebovať (1 porcia):
- 40 g cukety
- 40 g hrášku
- 40 g šampiňónov
- 50 g kuracieho mäsa
- 50 g ryže
- 2 lyžice paradajkovej šťavy
- bazalka a oregano podľa chuti
- čierne korenie a karí korenie podľa chuti
- mozzarella
- cherry paradajky
- rukola
Na paradajkovej šťave opražíme cuketu, pridáme hrášok, šampiňóny a na kúsky nakrájané kuracie mäsko. Všetko spolu varíme a podľa potreby pridáme vodu. Následne ochutíme vybraným korením a varíme ďalej.
Ak bude mäsko mäkšie a celá zmes polohustá, tak pridáme mozzarellu, ktorá nám celú zmes zjemní a zriedi. Do vzniknutej kaše pridáme ryžu, ktorú sme si medzitým uvarili so štipkou karí korenia. Všetko spolu premiešame a servírujeme. Na vrch pripraveného rizota pridáme nakrájané cherry paradajky a umytú rukolu.
Výživové hodnoty (1 porcia): 377 kcal, 2 g tuku, 26 g bielkovín, 61 g sacharidov, GL priemer 7
Viac chutných a hlavne zdravých receptov nájdete v kuchárke – NABITÁ KUCHÁRKA. Teraz navyše s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!