Ak ste dostali chuť na niečo sladké, ale v chladničke nemáte žiadne špeciálne ingrediencie, vyskúšajte tento jednoduchý čokoládový zákusok.
Na jeho prípravu potrebujete len niekoľko základných ingrediencií a do hodinky si môžete pochutnávať na sladkej maškrte.
Ingrediencie:
- 140 g masla
- 140 g tmavej čokolády
- 3 ks vajec
- 250 g cukru
- 50 g hladkej múky
- 50 g kakaa
- 1 hrsť pistácií
Recenziu na knihu, z ktorej recept pochádza, si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Moje skvelé koláčiky (recenzia)
Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava
Príprava:
Čokoládu rozlámte na menšie kúsky, pridajte zmäknuté maslo a spolu rozpustíte za stáleho miešania vo vodnom kúpeli. Nechajte vychladnúť. Múku s kakaom preosejte. Vlašské orechy nahrubo posekajte.
Vajcia s cukrom vymiešajte dopenista. Zľahka po častiach vmiešajte vychladnutú čokoládu a múčnu zmes. Nakoniec do cesta pridajte orechy. Cesto vylejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte približne 30 minút v rúre vyhriatej na 170 stupňov.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly
Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová