Recept na Anjelské rezy

Jedným z najkrajších symbolov Vianoc je nepochybne vianočný stromček. Ozdobený množstvom rôznych dekorácií, medzi ktorými nesmie chýbať ani anjel. Je to symbol Vianoc, ktorý je zosobnením dobra a nad každým rozprestiera svoje ochranné krídla.

 

K Vianociam neodmysliteľne patrí pečenie koláčov. Ak patríte k milovníčkam osvedčených receptov, tak tentokrát by ste mohli spraviť výnimku. Upečte si s nami a s Dr. Oetker-om lahodné Anjelské rezy, ktoré ulahodia nielen oku svojím krásnym, čistým a nežným vzhľadom, ale aj lahodnou chuťou. 

 

Anjelské rezy (rafinované a lahodné, ľahká príprava)

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 24 porcií

 

 

Na cesto potrebujeme:

2 bielky, 2 žĺtky, 120 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 150 ml smotany na šľahanie, 200 g polohrubej múky, ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

 

 

Na vanilkovú náplň:

2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker, 750 ml mlieka, 250 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, 4 PL rumu

 

 

Na kokosovú náplň:

500 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 50 g strúhaného kokosu

 

 

Na ozdobenie:

20 g strúhaného kokosu, Perličky strieborné Dr.Oetker

 

 

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač

 

Odporúčame prečítať: Muffiny s prekvapením pre všetky zvedavé deti

Anjelské rezy

Zdroj: Shutterstock®

1. V mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    

     Elektrická rúra: 170 °C
     Teplovzdušná rúra: 150 °C
     Plynová rúra: stupeň 3

     Doba pečenia: asi 25 minút

 

2. Korpus necháme vychladnúť.

 

3. Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so 750 ml mlieka. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.

 

4. Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.

 

5. Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.

 

TIP: Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.

 

Odporúčame prečítať: Recept na domáce banánové kokosky

14 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

19.12.2016 12:36

vyzerajú úžasne, len pri tých "strieborných ozdôbkach" mám pocit, že idem jesť korálky

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

19.12.2016 12:41

....ale aj tak vyzerajú "anjelksy"

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

19.12.2016 16:35

vyzerajú ozaj anjelsky

Vaše meno:

simona v.

simona v.

19.12.2016 20:34

vyzeraju tak jemnucko, skoda len, ze doma by som ich jedla asi sama, lebo ani muz ani deti nemaju radi slahackove zakusky...

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

19.12.2016 20:38

Dobrý typ na Silvestrovský zákusok .

Vaše meno:

tofica

tofica

19.12.2016 21:00

Fajn recept.. Tieto perličky mám , aj zlaté , tak ich aspoň použijem na tento zákusok.. A dala by som tam ten ananás, a bude koláčik šťavnatejší..

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

20.12.2016 21:26

lákavé hned na pohlad

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 10:45

Mala som možnosť ich ochutnať a sú naozaj vynikajúce :)

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 22:52

mňam

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 22:53

vyzerá to veľmi chutne

Vaše meno:

Jana

Jana

29.12.2016 20:22

vyzerá lákavo, dobrý tip na Nový rok

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

02.01.2017 12:14

Rezy vyzerajú lákavo, naozaj "anjelsky":))

Vaše meno:

Iveta Sýkorová

Iveta Sýkorová

02.01.2017 22:24

kolac vyzera fantasticky, urcite vyskusam upiect!

Vaše meno:

Martina Putoráková

Martina Putoráková

15.01.2017 14:41

Vyzeraju uzasne, urcite vyskusam :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE