Už žiadna rozvarená kaša: Nauč sa, ako servírovať zemiaky originálne!

K tradičným slovenským jedlám volíme často ako prílohu zemiaky. Táto lacná zelenina sa objavuje na našich tanieroch pomerne často, no málokto sa so zemiakmi pohrá tak, aby bola príloha dobrá, efektná a zaujímavá.

 

Pamätajte si, že jedia hlavne oči, a preto ak chcete, aby po zemiakoch na tanieroch neostalo ani stopy, naučte sa ako servírovať zemiaky trochu inak.

 

Zbohom, zemiaková kaša

Zemiaková kaša, teda spojenie uvarených zemiakov, masla a mlieka, to je asi najčastejšia podoba slovenskej zemiakovej prílohy. My jej dávame zbohom a vítame nové kreatívne servírovanie zemiakov. Poďme teda na to!

 

Vyskúšaj: Recept na jednoduché muffiny: Zdravá dobrota len z 3 ingrediencií

zemiaková kaša inak

Zdroj: Shutterstock®

Mini francuzáky

Táto zemiaková príloha by sa dala nazvať aj mini francúzskymi zemiakmi. Potrebujete len surové zemiaky, lístkové cesto, niekoľko plátkov slaniny a je to. Potrebná bude ešte forma na muffiny. Postup si pozrite vo videu.

Zemiakové pusinky

A čo tak zemiaky naservírovať ako malé pusinky? Áno, tento recept je inšpirovaný sladkými pusinkami, no ide to aj naslano. Potrebujete uvarené zemiaky, trochu masla, soľ a korenie, a napokon dva vaječné žĺtky.

 

Vypracujte si cesto a pomocou cukrárskeho vrecka tvarujte na plech vystlaný  papierom pusinky. Pečte na 190 stupňov asi 20 minút. Aby boli pusinky ešte lepšie, môžete do cesta vmiešať muškátový oriešok alebo trochu nastrúhaného parmezánu, alebo oboje.

 

Pozri aj: Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

ako pripraviť zemiakové pusinky

Zdroj: Shutterstock®

Špirálky

Posledný spôsob, ako podávať zemiaky je vo forme vypražených špirálok. Jednoduché cesto z varených zemiakov obohaťte o lyžicu parmezánu a zemiakového škrobu, vymiešajte a pomocou cukrárenského vrecka tvarujte špirálky priamo do rozpáleného oleja. Keď zhnednú, vyberte.

 

Zaujme ťa: Dokonalý deň zamilovaných: Venuj kreatívny valentínsky darček!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

14 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

10.02.2018 17:18

Vyzerá to úžasne, škoda zjesť!

Vaše meno:

Helena Povalova

Helena Povalova

10.02.2018 17:57

Rady nad zlato. Ďakujem....

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

15.02.2018 12:40

Tu sa najedia aj oči :) je to síce trošku prácne, ale na špeciálne príležitosti efektné...

Vaše meno:

Daniela Revayová

Daniela Revayová

15.02.2018 13:05

Tym pusinkam by sa potesila hlavne nasa mala dcera :-)

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

17.02.2018 09:11

parádne tipy veru poskúšam super článoček

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

20.02.2018 12:44

vyzerajú super....

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

20.02.2018 13:46

originálna príloha, vyskúšam

Vaše meno:

Darina Božiková

Darina Božiková

20.02.2018 14:36

tak klobúk dolu pred takýmito prílohami.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

25.02.2018 22:52

Pusinky robievam a tie rúže wau vyskúšam

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

04.03.2018 14:57

Občas treba vyskúšať aj nové recepty.

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

11.03.2018 00:20

Pekné, ale ja radšej tú kašu :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

11.03.2018 13:37

veľmi pekné a chutné inšpirácie

Vaše meno:

Jana Čipková

Jana Čipková

22.03.2018 17:36

Zemiaky mám rada v každej forme, ale manžel je za klasickú zemiakovú kašu.

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

19.06.2018 19:30

Super nápady, teraz máme momentálne naše nové zemiačky, sú vynikajúce, stačí ich uvariť a pridať petržlenovú vňať:))

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.