Pod pojmom ovsená kaša si často predstavíme varenie ovsených vločiek v mlieku. Vedeli ste však, že studená ovsená kaša je tiež vynikajúca a dá sa dokonca pripraviť ešte večer, a to hneď v niekoľkých variantoch?
Takto budete mať pripravené raňajky v chladničke hneď na niekoľko dní vopred a ráno vám zostane viac času pre seba.
Na tieto recepty budete potrebovať zatváracie zaváraninové poháre, postačia vám však tie menšie, pretože ovsená kaša je naozaj sýta.
Preskúmaj aj: Prečo piť mrkvovú šťavu? Tvoje zdravie a krása sa ti poďakujú!
Základ sú ovsené vločky
Asi nemusíme nijako zvlášť upozorňovať na to, že základom studenej ovsenej kaše budú ovsené vločky. Na jednu dávku vám postačí 4-5 lyžíc vločiek. Pre zdravšiu alternatívu zvoľte celozrnné ovsené vločky a namiesto obyčajného mlieka použite napríklad mandľové.
Toho pridajte do nádoby od oka, aby zakrývalo vločky. Pridajte lyžičku medu alebo trocha stévie. Rad prichádza na ovocie. Dajte priestor svojej fantázii a zvoľte si vaše obľúbené ovocie, skvele sa k vločkám hodia čučoriedky, maliny či jahody, dobré sú aj jablká, broskyne či marhule, a samozrejme aj banány.
Pozri aj: Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!
Ak máte radi svoje vločky s jogurtom, pomiešajte ich s jedným malým balením gréckeho jogurtu. Pre extra chuť pridajte napríklad mletý kokos alebo holandské kakao, pre extra výživu zasa chia semienka alebo posekané orechy.