Poradíme vám ako naložiť ovocie do alkoholu

Využite vaše ovocie zo záhrady trochu netradične. Višne alebo jahody v rume sú sviežim nápojom, ktorý si môžete vychutnávať večer na terase alebo ponúknuť vašim návštevám.

 

Môžete použiť obľúbené ovocie zo záhrady alebo vytvárať rôzne exotické drinky. Experimentujte so zmiešavaním ovocia a taktiež aj pridaním korenia, ktoré dodá drinku jedinečnú chuť. 

 

Ovocie v alkohole

 

Najbežnejšie sa do alkoholu používajú čerešne a višne. V pohári vyzerajú elegantne a nerozpadávajú sa. Ak ste už toto ovocie skúšali, môžete experimentovať aj s ananásom alebo jahodami, ktoré tomuto alkoholovému nápoju dodajú inú chuť. 

 

 

Odporúčame prečítať: Pre milovníčky kávy niečo nové

Ovocie v alkohole

Zdroj: Shutterstock®

Výber destilátu

 

Na nakladanie v alkohole sa používa najčastejšie rum, ale môžete tiež vyskúšať vodku alebo koňak. Do zaváraninového pohára vložíte umyté a očistené ovocie, ktoré posypete cukrom. To následne zalejete alkoholom, uzavriete a necháte odležať v chlade aspoň 3 týždne. Šťavu a ovocie naložené v alkohole môžete použiť aj do rôznych koláčov a dezertov. 

 

 

Odporúčame prečítať: Skvelých 5 tipov, aby ste na fotkách vyzerali dobre

Ovocie v alkohole

Zdroj: Shutterstock®

Recept na prípravu višní v alkohole

 

Ingrediencie:

1 kg višní

300 g kryštálového cukru 

rum

 

Višne a cukor postupne vkladáme do pohára, aby bolo všetko ovocie dobre zasypané. Zalejeme rumom tak, aby boli všetky višne zaliate. Pohár zatvoríme a necháme v chlade stáť približne 3 týždne.

 

Okrem základného receptu, ktorý obsahuje len 3 ingrediencie, môžete použiť aj rôzne korenie. Vložením vanilkového struku alebo celej škorice, bude mať nápoj jemne korenistú príchuť

Zdroj foto:

www.thinkstockphotos.com  

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE