RECEPT: Vynikajúci jablkový koláč s mandľami. Zamiluje si ho každý!

Máte radi v koláčoch šťavnaté jablká, prípadne i oriešky či príchuť škorice? Tak v tom prípade musíte jednoznačne vyskúšať nasledujúci recept! Prinášame vám recept na vynikajúci jablkový koláč s mandľami. Nie je úplne najľahší na prípravu, no s trochou snahy ho bez problémov zvládnete. A verte, že si na ňom pochutnáte nielen vy, ale aj celá rodina alebo návšteva. Čo tak sa pustiť do pečenia?

Pozri aj: Recept na žemľovku s tvarohom a jablkami: Chutí ako od babičky!

koláč s jablkovou plnkou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Na cesto si pripravíme:

  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 3 žĺtky
  • 80 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžičku prášku do pečiva

Na plnku a sneh si pripravíme:

  • 1 kg jabĺk
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžičku škorice
  • 3 bielky
  • 75 g kryštálového cukru
  • nasekané mandle na posypanie
jablkovo-škoricový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Postup:

  1. Na začiatku si oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka budeme potrebovať na cesto, bielka si odložíme na sneh.
  2. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Do vzniknutej masy postupne zašľaháme i jednotlivé žĺtky a mlieko. Nakoniec primiešame aj preosiatu múku a prášok do pečiva.
  3. Hotové cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme ho pri teplote 180°C asi 25 až 35 minút. Uvedené množstvá ingrediencií vám pritom postačia pri použití menšieho plechu či nádoby na pečenie. Ak chcete piecť v klasickom veľkom plechu, pripravte cesto z dvojnásobného množstva prísad.
  4. Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a na panvičke ich podusíme so škoricou a vanilkovým cukrom. Môžeme pridať trochu vody.
  5. Taktiež z bielkov a kryštálového cukru nad parou vyšľaháme tuhý sneh.
  6. Na upečené cesto následne navrstvíme jablkovú plnku, natrieme tuhý sneh a ten posypeme nasekanými orechmi. My sme použili mandle, no siahnuť môžete aj po vlašských orechoch či lieskovcoch.
  7. Navrstvený koláč dáme ešte na 15 minút dopiecť do rúry na nižšom stupni ohrevu. Po vychladnutí servírujeme. Dobrú chuť!

Pozri aj: Sóda bikarbóna je skvelým pomocníkom pre telo aj zdravie!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

04.02.2019 06:42

Ďakujem za recept!

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

04.02.2019 21:32

koláčik vyzerá fantasticky , dakujem vyskúšam

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

04.02.2019 22:42

Hmmm,vyzerá famózne...jablká,mandle...musí byť výborný...mňam

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

05.02.2019 18:06

koláčik je určite výborný, samé dobré suroviny

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

06.02.2019 22:17

vyzerá dobre, sviežo

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

13.02.2019 16:13

vyzera dobre

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

14.02.2019 16:23

aké chute nám tu robíte! hneď by som si dala

Vaše meno:

Zuzana Beránková

Zuzana Beránková

19.02.2019 13:45

jednoduchý a aký parádny, štavňatý, určite odporúčam :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.